Gita S. Norheim
gita.no

Enggrav barnehage
for multifunksjonshemmede barn

En benk hvor barna (som ikke er mobile på egen hånd og derfor ikke kan falle ned) kan ligge og ha god oversikt over det som skjer i rommet - kombinert med et lekehus.

Formen på benkeplaten er laget med en bue inn på hjørnet slik at heisen som brukes ifm løft best mulig kommer til. Heisens ben får plass under pga “døråpningene”.

Siden mange av barna på Enggrav er lite mobile, ønsket jeg å lage mye å se og kjenne på i et lite område, også ved å sette opp fester for mer midlertidig oppheng av rangler osv.

 

 

Åpninger i benkeplaten er laget for at barna som ligger oppå kan se ned på det som skjer under. I åpningene er solid plexiglass som kan tas ut dersom man vil leke ved å la noe dukke opp eller ned.

I dette hjørnet er hund, katt og bamse gjennomgangsfigurer.

På veggen er linjer osv frest ut slik at de er til å kjenne på i tillegg til fargene man ser. Ansiktene er skapdører, snutene er håndtak. Bak hunden er en renne ned til katten, slik at det man putter inn hos hunden kommer til syne når man åpner katteskapet.

 

Det er lys i den fjerdedelen som er innerst i kroken og som er utilgjengelig for barna. Dette fordi det er laget åpninger i veggene inn dit som er dekket med dekorert plexiglass, slik at enkelte former lyser opp og kan sees også av de som ev trenger sterkt lys for å se.

Hjulene på venstre side kan snurres på, det nederste kan blinke når det beveges og det nestnederste er montert rangler på. Brettet på gulvet er med hjul og til å ligge på. I kroken er en transparent tøypose til å putte ting i.


 

Eventyrskikkelsen er festet med fjærer slik at den leer seg lett når man kommer borti den. Den har klinkekuler nedfelt i treverket og hovedlinjene er freset ut. Hun har følehorn som vipper når hun blir tatt på. Vingene lyser pga lyskilden i hjørnet.

I taket sees en av åpningene i benkeplaten, fra undersiden.

Den lille “hulen” er laget til de barna som er aktive og som kan ha behov for å trekke seg tilbake litt. Plankene man sitter på inni hulen er trukket med forskjellige stoff eller bånd slik at det kan være interessant å kjenne på.


Paper City 2009

Dette hjørnet har tema hjul, barna på Engrav er mye på hjul.

Noen av barna er også glad i å se på bilene som kjører forbi utenfor. Derfor litt “bilestetikk” i taket som også speiler den som ligger på gulvet på en morsom måte, og lenger nede hjul som kan snurres på.

 

E-post: post [a] gita (punktum) no, ©Gita S. Norheim - 2019