Gita S. Norheim
gita.no

«Sommerminne»

Rjukan skole, Tinn kommune

bilde

Fra skolens inngangsparti.

Utsmykningen er montert innvendig i en 9 m høy glassfasade delt på 3 etasjer, og forholder seg til bygningen både ute og inne.

Utvendig er skolebygningene gule og røde. Vi tok utgangspunkt i disse fargene. Nyanser fra høyrødt via orange og metallic gulgrønt til knall sitrongult mener vi gjør at den virker sprek og oppleves harmonisk i forhold til bygget på samme tid.

Den buede linjen er laget i 8mm sprøytelakkert stål . Insektsformer er skåret ut i stålformen og i disse åpningene er det lagt inn farget plexiglass.

Innenfra - med sollys

Vi ønsket å gjøre fargeflatene fyldige og frodige men uten for store kontraster slik at de transparente insektene i plexiglass skulle komme tydelig frem. På dagtid vil insektene lyse opp og fargene på stålformen vil virke dempede i motlyset. Når solen skinner lager lyset som går gjennom insektene og det fargede plexiglasset vakre fargeflekker der det treffer.

Sommerfuglen, som også fungerer som støtte av stålbuen, er i pusset syrefast stål.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Med belysning forfra - i verkstedet

Inne er stålformene sprøytelakkert i blåtoner. På kvelden med lys inne derimot vil insektene stå som mørke former og de klare fargene i lakken blir mest fremtredende.

Tilbake til prosjekter

 

E-post: post [a] gita (punktum) no, ©Gita S. Norheim - 2019