Gita S. Norheim
gita.no

«Husdyr»

Trippestadlia og Rom barnehager, Askim kommune

bilde

Rom barnehage.

bilde

Trippestadlia barnehage

Nybyggene i de to barnehagene er markante og består av en stor grå hoved–form, hvor en klar gullakkert flate med dører og vinduer er skjøvet ca 2 meter inn i hovedformen. Måten den gule veggflaten er skjøvet inn i hovedformen, ble utgangspunktet for ideen om at også andre ting kunne presse seg, eller gnage seg inn i bygget.

Mange dyr graver ganger. Det finnes musehull, revehi, kaninbol og røyskattganger. I « Husdyr» har vi tatt utgangspunkt i dette, og laget to store og et lite dyr som kommer ut fra sorte hull i tak og vegger i hvert av byggene.

Begge barnehagene har en markant vegg som møter en når man kommer til barnehagen. En freidig hale stikker ut på den på denne veggen, mens hodet stikker nysgjerrig fram rundt hjørnet og hilser alle velkommen.

Det andre dyret har gnagd en gang hvor hodet kommer fram nede under innhugget i taket ved den gule veggen og hilser på alle som kommer forbi. 

bilde

Trippestadlia barnehage, lite Husdyr innendørs

Inne på hovedveggen i spiseområdet er det laget et lite dyr som titter nysgjerrig fram fra et hull i veggen.Skulpturene er skåret ut fra en plate, og bøyd i ulike vinkler for å skape en tydelig tredimensjonal opplevelse ut i fra en todimensjonal flate. Dette er en kjent problemstilling fra jobbing med papir også, noe barnehagebarna kanskje kan kjenne igjen fra sin lek med papp og papir.


Material: 4mm brennlakkerte aluminiumsplater. Mønstring i farget folie.

Kunstnerisk konsulent: Tulla Eliasson

 

bilde

Fra allrom-veggen i Rom barnehage

bilde

Fra garderoben i Trippestadlia, hvor dyret ute titter inn

bilde

Rom barnehage

bilde

Rom barnehage, lite Husdyr inne i allrommet

bilde

Rom barnehage

 

 

Tilbake til prosjekter

 

E-post: post [a] gita (punktum) no, ©Gita S. Norheim - 2019